Om oss

Om oss


Personligt

Jag som driver denna kennel bor tillsammans med min sambo Fredrik, min dotter samt Fredriks dotter på gränsen mellan lundaslätten och Romelåsen. Förstås har vi ett helt gäng hundar som ni finner här på sidan. Förutom hundträning och jakt blir det mycket utflykter och påhitt med vänner, barn och förstås valpköpare.


Hundmässigt

Jag är uppvuxen med schäfer och hade tränat både lydnad, rapport, sök och bruksspår med familjens hundar innan jag skaffade min första egna hund 1996. Första hunden blev en 1-årig långhårig schäferhane vid namn Hoss, som hade haft en mängd olika hem sitt första levnadsår och därmed tillfogat sig lika många olater. Hoss omvandlades sakta till en god lydnads-, bruks- (spår/skydd) och familjehund som fungerade väl i alla lägen. Efter Hoss blev det ett rasbyte då det skulle kompromissas mellan min önskan om en arbetande och outtröttlig brukshund samt dåvarande mannens önskan om en lätt jakthund, typ jaktlabrador. Efter en hel del letande och läsande hittades allround raserna vorsteh och weimaraner. Weimaranerna hade ett trevligare yttre och skulle vi ha en vorsteh skulle det vara ett strävhår och ärligt talat hade jag fått nog av pälsvård efter schäfern, alltså blev det en weimaraner!


Första weimaranern kom 2001 och var en hane. Efter det har det funnits både tikar och hanar i hushållet och träningen har varierat från lydnad, bruks (spår, skydd och rapport) till apporterings- och jaktträning. Med en weimaraner har man aldrig tråkigt vare sig hemma eller ute då de alltid har något på gång och har man en så är det väldigt lätt att vilja ha en till. Jag har fört upp två jaktchampions och några internationella utställnings champions så bredden och intresset är det inget fel på.


Har också haft en hane av rasen curly coated retreiver "Tyke" som jag tävlade working test med. Han var väldigt duktig med dummies och vann tom ett internationellt working test.


Fram till och med 2009 så tog jag emot "problem" hundar för träning men hundarna är det nästan aldrig fel på så efter att dottern blev större så valde jag bort denna del.


2010 skaffades vår första wachtelhund efter flera års letande av friska linjer. Det är inte de linjerna som har mest jaktmeriter men det är friska sunda linjer med mycket bra mentalitet.Övrigt

Jag har haft jägarexamen sedan 2006 och är mest intresserade av småviltjakt då samarbetet med hundarna är det mest fantastiska man kan få uppleva. Men självklart jagar jag också klövvilt när tillfälle ges.


Jag satt i SWeiK styrelse 2007-2010 och var vice ordförande från april 2008 till april 2010 och var redaktör för SWeiK tidning WeimaranerNytt från i början av 2006 till i början av 2009.


Jag är utbildad provledare för SKF jaktprov och auktoriserad jaktprovsdomare för eftersöksgrenarna. När tid medger så håller jag öppna träningar eller ger träningshjälp till andra än mina valpköpare - som alltid kommer först. Försöker anordna ett antal vårträningar varje år, ett kennelläger på vår/försommar, minst en dag mentaltest och minst en fältträningsdag per år. Utöver det försöker jag tillsammans med andra anordna prov i trakten för att gynna rasen.